Du kan også lave din egen citronfromage derhjemme!

Følg med i videoen for at se, hvordan Camilla laver vores citronfromage, så du også selv kan prøve det af derhjemme.

Du kan finde opskriften længere nede på siden.

Opskrift – Citronfromage

Opskrift til 8 personer:
3 blade husblas
104 gram sukker
69 gram past. æggeblomme
2 dl liter piskefløde
107 gram past. æggehvide
3,5 gram fint revet citronskal
1,6 dl citronsaft
Piskefløde til ovenpå: ca. 3-4 dl fløde som piskes til skum.

Vi bruger udelukkende økologiske produkter men gør man ikke det, så anbefaler vi at citronerne er det.

Fremgangsmåde:

1. Husblassen lægges i blød i rigeligt koldt vand- ca. 10-15 min
2. Imens piskes æggeblommer og sukker til en luftig masse – må gerne piske længe.
3. Fløden piskes til blødt skum.
4. Hviderne piskes stive. Det er vigtigt at man bruger en ren skål og et rent piskeris.
5. Når husblassen er blødt op kommes den i en gryde sammen med lidt af citronsaften. Det skal
kun lige smelte – tag så gryden fra varmen og hæld resten af citronsaften i. Herved køles massen
ned og man undgår at der kommer tråde i fromagen.
6. Citronsaften med husblas hældes i en tynd stråle, ned i æggemassen mens der piskes.
7. De stiftpiskede hvider vendes ned i æggemassen med en dejskraber.
8. Til sidst vendes flødeskummet og citronskal ned i.
9. Der smages gerne til, da citroner ikke altid giver lige meget smag.
10. Hældes til sidst i portionsglas eller en stor skål.
11. Sæt film hen over og sættes på køl.
12. Inden servering – min. 6 timer senere, kommes flødeskum på.
13. Skal det gøres ekstra festligt kan der kommes syltet citronskal på eller hakket mørk chokolade.